top of page
stained-glass-1589648_1280.jpg

Klankcoaching

Klankcoaching is de basis van Petra’s cursussen en lessen.

 

Wat is klankcoaching?

Klank kan een doel zijn, bijvoorbeeld om een koor of orkest qua klank bij elkaar te laten komen, maar ook een middel waarmee je de spreek- of zangstem makkelijker leert gebruiken. Klankcoaching is een methode die Petra ontwikkeld heeft om je te helpen bij een beter gebruik van je spreek- of zangstem. Ze baseert zich daarbij op de Lichtenberger® methode. 

Voor wie?

De methode biedt een goede ondersteuning bij het uitbreiden en het onderhouden van je zangstem. Klankcoaching is ook zinvol voor mensen die problemen hebben bij het gebruik van de spreekstem. 

 

Hoe werkt het?

Bij een sessie werkt Petra met klanken, zangstukken en gesproken teksten. Vaak gebruikt zij elementen van de Lichtenberger® methode, bijvoorbeeld het zingen van één klinker op één noot. Deze toon of klank werkt in op het lichaam, waardoor het lichaam reageert en de klank gaat ondersteunen. Aan de hand van de klank kan Petra onderzoeken wat er speelt, zonder dat je wordt afgeleid door wat de muziek of de tekst van je vraagt. Als je er behoefte aan hebt, of als Petra denkt dat het met de stem alleen niet lukt, maakt zij verbinding met de integriteitscirkel.

Tijdens de sessie onderzoeken jullie samen hoe je stem zich het prettigst in je lichaam voelt en hoe het eventueel anders kan. Ook kun je de klank van je stem gebruiken om je (emotionele) lichaam als het ware te ontgiften. 

Individuele coaching

Bij haar coaching neemt Petra de cliënt als uitgangspunt en kijkt wat er nodig is. Petra maakt onder meer gebruik van de Lichtenberger® methode.

Cursus

Petra organiseert door het jaar heen diverse zangcursussen. De meeste zijn voor mensen zonder zangervaring, alhoewel haar manier van werken ook heel interessant kan zijn voor meer ervaren zangers.

Door je stem en lichaam elkaar wederzijds te laten beïnvloeden, ontdek je steeds meer ruimte in jezelf en maak je een verrassende ontdekkingsreis naar je eigen klank.

Er wordt gewerkt in groepsverband. Maar mocht je geïnteresseerd zijn in een individuele aanwijzing, dan is daar ook ruimte voor.

Kijk hier voor meer informatie over de verschillende cursussen.

bottom of page